Jótékony tanulás, avagy a rizs dicsérete
2015. november 24. írta: Nagyfeherasszony

Jótékony tanulás, avagy a rizs dicsérete

Szépséges napot mindenkinek!

Ma a nyelvtanulás és a jótékonykodás hasznáról fogunk tanulni.

Ja, hogy mi a közös ezekben? A freerice.com.

A veszélyesen addiktív oldal azon a zseniális ötleten alapul, hogy nyelvet márpedig tanulni kell, a tanulás egyik leghatékonyabb eszköze az önellenőrzés vagy öntesztelés és hogy adakozni minden jóérzésű ember szeret..pláne ha ingyen van. Vagyis kábé ingyen. 

Regisztrációval és anélkül is működik az oldal, ahol is angolt illetve egyéb tantárgyakat választva máris kezdődhet a tesztelés, melyben minden jó válaszért 10 szem rizst kapunk. Ezt nagyon látványosan egy kis tálkába teszi  a program, amit 100 szemenként ürít. A hibásan megválaszolt kérdéseket újra feldobja a rendszer, hogy segítse a tanulást. Ráadásul a válaszaink alapján nehézségi szintet is lép a program teljesen automatikusan.

A non-profit oldalt a United Nations World Food Programme üzelmelteti, és a reklámbevételből éhező harmadik világbeli gyerekeket táplálnak. Innen a rizses ötlet.

Namost, lehet kendikrássolni, vagy hasznos és jótékony frírájszolni... Nem kérdés, ugye? ;)

http://freerice.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfeherasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr248090344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása