Az egyik legtutibb derékbőség növelő, szájpadlás csiklandozó, őszi-nyári ízorgia, amivel nem csak a kofídat kísérheted, de feldobhatod a szerelmi bánatos kolléganődet és a gyerekedet se kell majd győzködni, hogy tízóraizzon. Plusz pont, hogy a foltosodó banánok megmentésére kifejezetten ideális módszer. :)
Gyors és szeretnivaló. A receptje meg imigyen szól:
30dkg liszt (opcionálisan gluténmentes lisztkeverék-azzal is jól műkszik)
1mk sütőpor
csipet só
3 ek olaj
3 ek olvasztott méz
2 tk vanília esszencia
3 tojás
3 banán villával összetörve
Nedves hozzávalók elkeverve az egyik szépséges táladban, a szárazak meg a másikban. Aztán mehet az egész egybe és simára keverés után a sütőbe. Ami tuti, hogy 180 C-ra előmelegített sütőben jól elvan úgy 25 percig, de hogy onnantól meddig tart a készresülés, azt sütőformája, sütője és holdállása válogatja.
Nekem általában 40 perc, de 30 perc után sűrűn nézegetem száraz fa sütőpálcával a közepét.
Természetesen variálható a fűszerezése és nem megvetendő a mazsolás és mandulapelyhes verziója sem, de mindenki döntse el maga, miből gazdálkodik és a kiccsalád mit szeret. Megbánni aligha fogjátok!
Sütésre fel!
Fotó: Oxmoor House