Banánkenyér tejmentesen, mogyimentesen (opcionálisan gluténmentesen) és egyáltalán
2015. november 24. írta: Nagyfeherasszony

Banánkenyér tejmentesen, mogyimentesen (opcionálisan gluténmentesen) és egyáltalán

Az egyik legtutibb derékbőség növelő, szájpadlás csiklandozó, őszi-nyári ízorgia, amivel nem csak a kofídat kísérheted, de feldobhatod a szerelmi bánatos kolléganődet és a gyerekedet se kell majd győzködni, hogy tízóraizzon. Plusz pont, hogy a foltosodó banánok megmentésére kifejezetten ideális módszer. :)

Gyors és szeretnivaló. A receptje meg imigyen szól:

30dkg liszt (opcionálisan gluténmentes lisztkeverék-azzal is jól műkszik)

1mk sütőpor

csipet só

3 ek olaj

3 ek olvasztott méz

2 tk vanília esszencia

3 tojás

3 banán villával összetörve

 Nedves hozzávalók elkeverve az egyik szépséges táladban, a szárazak meg a másikban. Aztán mehet az egész egybe és simára keverés után a sütőbe. Ami tuti, hogy 180 C-ra előmelegített sütőben jól elvan úgy 25 percig, de hogy onnantól meddig tart a készresülés, azt sütőformája, sütője és holdállása válogatja.

Nekem általában 40 perc, de 30 perc után sűrűn nézegetem száraz fa sütőpálcával a közepét.

Természetesen variálható a fűszerezése és nem megvetendő a mazsolás és mandulapelyhes verziója sem, de mindenki döntse el maga, miből gazdálkodik és a kiccsalád mit szeret. Megbánni aligha fogjátok!

Sütésre fel!

 

Fotó: Oxmoor House

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfeherasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr668103990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása