Khaled Hosseini : Papírsárkányok
2015. november 27. írta: Nagyfeherasszony

Khaled Hosseini : Papírsárkányok

Könyvajánló

Üt. 
Nagyot. 
Sokszor és sokáig fáj. 
Olvasd el, de ne lepődj meg, ha bemocskol. Mert be fog, ez biztos. 
De ki is húz belőle. 
Nem sok tiszta katarzisélményt nyújt. Mondhatni egyet sem. 
De el kell olvasni mégis, mert azon túl, hogy fordulatos (meglehetősen), és nem él olcsó és könnyű megoldásokkal, és sokat mutat be az afganisztáni mindennapokból és a közeli múlt eseményeiből, és egyáltalán: jól van megírva; szóval mindezeken túl még az emberismeret magasiskolája is. 
Jó. 
Megtanít dolgokat a saját emberi természetedről is. A benned lakó szörnyről és a benned lakó gyáváról és a benned lakó tehetetlen gyerekről. És nem csak bűntudatot kelt, hanem megoldást is mutat: felelősségvállalást tanít. 
Csodák is vannak benne, meg vér is meg szerelem is meg barátság is meg minden, de a legfontosabb: EMBEREK vannak benne. Élő, lélegző, fájó, értetlenkedő, izzadó, vérző, tapintható emberek. Veled maradnak egy ideig. 
Jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfeherasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr918117798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása