Tejmentes, csokis-narancsos tejberizs.... Bezony!
2015. november 24. írta: Nagyfeherasszony

Tejmentes, csokis-narancsos tejberizs.... Bezony!

Akinek laktózérzékeny vagy tejfehérje allergiás gyermeke van, annak nem kell bemutatnom, milyen mocsok egy dolog az összes nyavalyás címkét elolvasni és az összes cukrászdában megkérdezni, vajon tartanak-e BÁRMIT, amiben nincs tejtermék.

Akinek nem volt ehhez a harchoz szerencséje, az örüljön, mint az a bizonyos majom! Ez bizony csatatér és harc a javából, de erről majd máskor. Most mindenesetre megosztok egy olyan házi fejlesztésű receptet, amivel allergiától függetlenül bárkit boldoggá és jól táplálttá (:D) tehetünk, akár akarja, akár nem. :D                                Halkan jegyzem meg, hogy karácsonyi reggelinek is ideális, nem túl édes és nem száraz bejgli. :D

Csokis-narancsos nem-tejberizs

10dkg rizs (fehér, akár rizottórizs)

5dkg cukor (vagy 8ek juharszirup)

3dkg cukrozatlan kakaópor

1 jó minőségű narancs héja reszelve

1tk vaníliakivonat (kiváltható vaníliás cukorral)

700ml kókusztej (dobozos verzió)

Nem kell agyonbonyolítani hossza tűzhely mellett görnyedéssel: 150°C-on egy közepes jénaiban kb. 1,5 óráig éppen megfelel neki. Párszor azért kavargasd meg és próbáld meg nem belecsorgatni a nyálad!

Szívesen! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfeherasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr438090384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása